iSens ha desenvolupat mètodes ràpids de control de qualitat mitjançant un nas electrònic, en col·laboració amb cellers i consells reguladors de diverses denominacions d'origen estatals. El grup ha participat en projectes de recerca sobre la caracterització d'aromes en components bioactius i d'agents contaminants i residus en aliments.
Per respondre a les demandes dels professionals del sector agroalimentari, el grup està preparat per traslladar els resultats de la investigació a la pràctica real:
- Desenvolupament a petició de nous mètodes cromatogràfics d'anàlisi d'aliments.
- Anàlisis específiques d'aliments i vins.
- Caracterització d'aromes en aliments mitjançant cromatografia de gasos amb detecció olfactomètrica (GCO).
- Control de qualitat mitjançant el nas electrònic.
- Seminaris i cursos d'especialització en l'àmbit de la química analítica i agroalimentària. Formació continuada.
- Assessorament tècnic i normatiu en anàlisi agroalimentària.
Tots aquests serveis s'ofereixen en el marc de la Unitat d'enologia de la Xarxa de Tecnologia dels Aliments de Referència de la Generalitat de Catalunya (XaRTA), a la qual pertanyem des de la seva fundació i on ens encarreguem de la subunitat analítica. La Fundació Universitària Rovira i Virgili (FURV) té la gestió de contractes i convenis.
Transfer Agreements
- Project Title: Modeling and Prediction of Hemp Components from NIR Spectroscopy Measurements (CAÑANIR)
- - Project Manager: Dr. Ricard Boqué
- - Collaborating Company: VALENVERAS S.L.
- - Project Duration: January 2023 to present
- Project Title: Development of Texturized Alcohol - Stage 2 (RICART-2)
- - Project Manager: Dr. Olga Busto and Dr. Silvia de Lamo Castellví
- - Collaborating Company: RICART, S.L.
- - Project Duration: November 2017 to May 2018
- Project Title: Development of Texturized Alcohol - Stage 1 (RICART-1)
- - Project Manager: Dr. Olga Busto and Dr. Silvia de Lamo Castellví
- - Collaborating Company: RICART, S.L.
- - Project Duration: December 2016 to March 2017
- Project Title: Comparison of Chromatographic Profiles of Optimal and Defective Bonito Samples in Olive Oil (ANFACO - BONITO: Chromatographic Profile Differences)
- - Project Manager: Dr. Laura Aceña
- - Collaborating Company: ANFACO
- - Project Duration: May 2016 to June 2016
- Project Title: Analysis of Packaging-Dependent Maturation Process for Light Tuna in Sunflower Oil and the Effect of Traditional Processing vs. High Pressure (ANFACO - TUNA: Maturation Test and Processing Effect)
- - Project Manager: Dr. Laura Aceña
- - Collaborating Company: ANFACO
- - Project Duration: July 2014 to March 2015
- Project Title: Analysis of Chromatographic Profiles of Tuna Samples in Oil: Sterilization Temperature Test and Percentage of Oxidized Fatty Acids (ANFACO - TUNA OIL: Sterilization Temperature Test and % AOV)
- - Project Manager: Dr. Laura Aceña
- - Collaborating Company: ANFACO
- - Project Duration: October 2013 to April 2014
- Project Title: Comparative Analysis of Chromatographic Profiles in Tuna Samples in Oil (ANFACO - TUNA OIL)
- - Project Manager: Dr. Laura Aceña
- - Collaborating Company: ANFACO
- - Project Duration: November 2012 to April 2013
- Project Title: Comparative Analysis of Chromatographic Profiles in Tuna Samples (ANFACO-NATURAL TUNA)
- - Project Manager: Dr. Montserrat Mestres
- - Collaborating Company: ANFACO
- - Project Duration: May 2012 to July 2012
- Project Title: Verification of Non-alteration of Organoleptic Properties of Beer (AB-BIOTICS)
- - Project Manager: Dr. Olga Busto and Dr. Montserrat Mestres
- - Collaborating Company: DAMM / AB-BIOTICS
- - Project Duration: November 2010 to May 2012
- Project Title: Isolation, Characterization, and Utilization of Volatile Fractions in Natural Food Matrices (LMN)
- - Project Manager: Dr. Montserrat Mestres
- - Collaborating Company: Morella Nuts, S.A.
- - Project Duration: January 2008 to January 2010